Traditionell måndagsmat - cavastek

Det stod en skvätt cava i kylen sen i fredags. Inte skulle väl den förgås. Glodde på det övriga innehållet i kylen. Inte coq au champagne igen, nänä, det vore ju för enkelt. En fläskkarré låg på mitthyllan och såg lite bortglömd ut. Kom i tanke om den där hemska Coca Cola-steken man fick i skolan. Bubbel som bubbel, sa Bill. Sagt och gjort, sa Bull. En cavamarinerad stek!

Steken fick ugnssällskap (låg värme!) av klyftpotatis. Några haricot verts och en grym sås gjord på cavamarinadskyn, vitlök, morot, lagerblad, rödlök, kanelstång, rosmarin och timjan. Silade och redde såsen med lite creme fraiche. Och justja, höll alldeles på att glömma. Den där suddigt glansiga klumpen på tallriken, det är äppelgelén som jag och Bagarn kokade i somras. Fint, fint som snus, som Bagarn skulle ha sagt.

Etiketter: , , , , ,