Räkor som gris och en god grek

Intet nytt på matfronten? Johorå! Här har det lagats mat och bakats bröd!
Ett litet axplock från de senaste par veckorna.
Spare ribs är som räkor fast gris - skrymmande mat och mycket pill för lite kött. Ingenting jag kan rekommendera att man bjuder på på första dejten, men det är rätt fint att gnaga på ben. Primitivt liksom. Och sen får man tvätta ansiktet efteråt.

I Sofo kan man spotta från den ena krogen till den andra. Men var äter man i kvarteret kring Skanstull? Det finns ett sushiställe här, en idrottshall med kafeteria (och allt var det innebär och har inneburit de senaste 50 åren - kexchoklad och stekt falukorv) där och ett sunkhak på vartannat hörn.
Men! Så hittar man en grekisk pärla på Ringvägen - restaurang Maestro! Halv sju var det inte en kotte där. Bara jag, en god vän och två tallrikar med halloumispäckad kyckling, tzatsiki och en väldans god och vitlöksspäckad grönsaksblandning. En timme senare var det smockfullt på stället.

Frukostbullar har det också bakats. Jag improviserade ihop en deg med utgångspunkt i Pain de Martins durumrecept. Drog ner på vetemjöl special och adderade istället fullkornsvetemjöl från Rosenhills trädgård.
Det resulterade i fin skorpa men ganska futtiga hål. Goda var dom i alla fall, speciellt med plommonmarmeladen med plommonmandlarna.

Etiketter: , , , ,