fredag 10 september 2010

Ekoreko hot dog

Røde pølser är synonymt med Danmark. Man började färga andrasorteringskorvarna röda under kriget. Nu gör man det av tradition. Hur som helst. En dansk dietist tyckte att det var dags att hotta up den danska gatmaten och gjorde den 100 % ekologisk. Døp pølsevogn finns vid Rundetårn. Och till skillnad från dagens røde pølser så innehåller den här rejält med kött, både fläsk och nöt. Dessutom vilar den i ett surdegsbröd!

2 kommentarer:

  1. Men den stora frågan är obesvarad; var den god?

    SvaraRadera
  2. Jag är inte så förtjust i korv. Men jag får nog säga att den här faktiskt inte var så dum. Ganska kryddig och väldigt köttig. Mättade betydligt mer än en sån där sladdrig röd korv som mest innehåller vatten och späck. Man kan även få mos till korven. Det är gjort på rotfrukter. Enbart. Inga tillsatser.

    SvaraRadera