Jag har haft en liten surdegspaus. En mycket kort sådan inser jag nu när jag tänker efter, för jag bakade faktiskt nattjästa frukostbullar på vetesurdeg för en vecka sen.
Jag glömde ta med mig surdeg till Skåne förra helgen, till min familjs stora förtret eftersom de har hört så mycket om mitt surdegande. Jag försökte kompensera genom att koka lite marmelad. Det blev fikonmarmeladen och en ny sort - aprikosmarmelad med vanilj och pistagenötter. Supersnygg i gult och grönt! (Den smakade gott också.) Jag ångrar dock att jag den här gången utförde marmeladtestet genom att smaka på marmeladen. Det gör fortfarande ont i munnen. Varmt socker är eh...jättevarmt?
Jag har en hel del kvar av aprikosvaniljmandelmarmeladen här hemma. Den är inte fy skam den heller. 
Etiketter: helgfrukost, marmelad, marmeladtestet, mata surdeg, Skåne, surdeg, surdegsbröd, surdegskuf, vetesurdeg