Frukostboken längtar efter en förläggare!


Frukostboken, jag nämnde den som hastigast häromdan. Allt började med att Bagarn berättade att han hade en kompis som siktade på att bli matfotograf och som letade efter en kreatör till sitt examensprojekt. Det var så jag träffade Emma för snart ett år sen. Under vintern har vårt arbete med boken pågått under ett antal helger. Det har bakats och stylats och bakats igen och stekts och duttats och gjorts om och gjorts rätt. Vissa grejer var planerade medan andra improviserades fram. En del blev snyggare än det smakade. Och tvärtom. Välja, välja bort.
Tanken med boken var att den inte skulle bli en livsstilskokbok. En sån där mustig historia med nydödade djur över i näven och geväret över axeln, yppiga urringningar och grönsaker, kaksmetiga slickepotter i handen på nån kakglad brunett. Tänk Ernst, Per Morberg, Laila och Mat-Tina. Och sen tänker du precis tvärtom. Ungefär så ville vi ha det.

Vi har tryckt några exemplar för att kunna visa upp. Du kan också bläddra lite i boken på Emmas hemsida.

Det vore så klart väldigt roligt om det kunde bli verklighet av bokidén. Känner du nån (eller känner nån som känner nån) som skulle vilja bli vår förläggare? Hör av dig! Surdegsbröd, fattiga riddare, marmelad och ett porträttfoto (på dig eller på mig och Emma) utlovas som tack för hjälpen!

Etiketter: , , , ,