Regenten - småkakornas drottning

Regenter visade sig vara en lättbakad småkaka. Ganska få ingredienser men väldigt spröd och fin. Jag gillar verkligen att de är så tunna. Så långt ifrån en stabbig hallongrotta eller torr Singoalla-kaka som man kan komma. Receptet jag använde mig av var från ett gammalt nummer av tidningen Baka men jag tror att det Matgeeks recept också skulle funka utmärkt. Mitt tips är att försiktigt (kakorna är tunna!) göra små platta fördjupningar för sylten. Jag använde mig av ett av handtagen till vitlökspressen.


Idag bakade jag en omgång kolakakor och förbluffades över hur smörigt och knäckigt en så enkel kaka kan smaka. Uh ah! Skippade ingefäran men snålade inte med det där vaniljpulvret.


Sen var det dags för semesterns första eftermiddag i Vitabergsparken. Med kaffe, nybakade småkakor, filt och DN-korsord. Jag låg i skuggan och lyssnade på P1:s radioföljetong Madame Bovary. Philip Zandéns röst är len och lite sövande. Fick visst backa ett par gånger för att lyssna om. Konstaterade att "idag har jag ju inte gjort nånting" varpå Tom fick påminna mig om att det var det som kallades för semester. Justja.

Etiketter: , , , , , , , , ,