Koppi i Stockholm

White Guide har börjat utse Sveriges bästa caféer, konditorier och fikaställen. Koppi i Helsingborg utsågs till årets kaffebar. Jag var där förra sommaren och moffade i mig paj, kakor och riktigt gott kaffe. Och fantiserade om att de skulle ta med sig kaffet och trevligheten och öppna ett ställe hemma på Södermalm.


Ibland slår drömmar in. Nu har Koppi öppnat en pop-up-store på Åsögatan, bara ett par kvarter från där vi bor. Det är faktiskt flera veckor sen premiären och jag skäms över att jag inte haft vägarna förbi. Idag gick vi dit för att ta en snabb förmiddagskaffe, men råkade stanna i över en timme för att prata om längtan till Skåne, dricka kallbryggt kaffe, diskutera synen på Oaxens service i söndags, snacka lakrits och jämföra kanel- och kardemummabullar från Lux.


Det låg också en riktigt fin kokbok med titeln Jerusalem på ett av borden. Supervackra bilder som inspirerade till att laga hummus ikväll och korka upp vinet som vi köpte i Israel förra sommaren. Tom insisterar på att leta upp kippan.

Etiketter: , , , , , , , ,