Bensträckare hos Mormor Magdas

Det har blivit dags för del 2 av sommarlovet. Idag checkade vi ut hyrbilen, kopplade in AUX-kabeln för att strömma gamla Sommar i P1 och brummade E4:an söderut.


Första stoppet blev vid Vättern söder om Vadstena. En så otroligt smal strandremsa medförde att vi fick äta den medhavda lunchen stående. Men utsikten var hänförande, så det gjorde inget. Andra stoppet var i Taberg där Mormor Magdas glassfabrik ligger. Jag har nämnt glassen tidigare, då jag har skrivit om den på Glasskoll. Mitt omdöme går att läsa i sin helhet här.


På fabriken kan man köpa kulglass i alla möjliga smaker som inte finns hemma i Stockholm. Jordgubb, balsamico och honung. Eller vit kaffe. Eller choklad och rosépeppar. Eller varför inte jordgubb- och rabarber? Men grymmast av allt var nog ändå Mormor Magdas jordgubbssorbet. Syrlig, frisk och så långt ifrån sliskig fulsorbet gjord på sockerlag och "frukt" som man kan komma. Så om du åker E4:an förbi Jönköping, passa på att planera in en bensträckare i lilla Taberg. Och se till att vara ganska hungrig.


Tur att hotellet här i Jönköping har ett välutrustat gym i källaren och hantlar på rummet.

Etiketter: , , , ,