Att fylla år mitt i sommaren

Ett sånt bry. Att fylla år mitt i sommaren och hitta ett anständigt ställe att äta middag på. En finkamning på internet och en efterlysning på Twitter gav vid handen att Gastrologik hade öppet. Vi hamnade på gästlista men kom inte in. Det gjorde vi däremot på Speceriet, Gastrologiks bakficka. Man sitter vid långbord och kan inte riktigt undgå att höra vad bordsgrannarna pratar om. Alla fördomar om Östermalmsdamer infriades. "Jag klarar inte aaaaaf att bo här i Sverige", "mannen jag var tillsammans med hade ju två lägenheter på Mallorca, de kostade 7 miljoner", "är det där en Hilfiger-tröja du har mamma? En TOMMY HILFIGER-tröja? Ja, det är loggan där. Hilfiger. Tommy Hilfiger."


Men maten var bra. (Vi var fortfarande mätta sen dagarna på båten.) Och ja, jag kan hålla med om att det är konstigt att man stänger restaurangerna mitt under högsäsongen när det är så himla trendigt att vurma för säsongsmat och närodlade grönsaker. Samtidigt som jag så klart unnar folk att vara lediga på sommaren.

Ingen tårta ikväll, den åt vi i förmiddags. Så jag tog glass till efterrätt. Med stekt vit choklad, som påminde lite om den där karamelliserade varianten jag ägnade mig åt till midsommar.

Etiketter: , ,