Aptitstressen

Igår vaknade jag klockan 7 och kände mig stressad. Aptitstressad. Har jag varit hungrig en enda gång på semestern?! Det visade sig att jag stressade helt i onödan, för hotellfrukosten sög. Hotellfrukostar är ofta ett överflöd av mat, men inget är särskilt gott. Ögat ska tro att wow, vilken överdådig buffé! Men om man analyserar denna mångfald så visar det sig ofta att det mesta bara är skit.


Här fanns det fyra sorters bröd, men inget var nybakat. Det fanns en uppsjö skålar med jox att strö över filen, men Bran Flakes, Start och orostad müsli är väl ändå att ta en genväg? Det fanns tre sorters ost. Två var laktosfria och den sista var färdigskivad. Frukt? Javisst, melon på längden och tvären. Tinade bär. Och fruktcocktail. Alltså sån där från Del Monte-konserv. Förstår ni? Fryst och inlagd frukt? I juli????


Tur att jag var mätt sen gårdagen. Då var vi på Tommy Myllymäkis sommarkrog Sjönt. Det jag minns bäst är det brynta vispade smöret till brödet som vi fick till sashimin (på bilden). Så perfekt karamelligt! Jag inser att jag måste ge mig på det där med att kärna smör igen.

Etiketter: , , , , , , ,