Pubologi-burgaren och smaknyårslöften


I fredags åt vi middag på Pubologi. Årets bästa burgare! Ja, det är kanske inte rättvist att säga så på årets fjärde dag, men om man tänker från 4 januari 2012 och framåt, så är den helt klart bäst. Och då har jag ändå klämt i mig en Michelinbelönad variant på The Spotted Pig i NYC. Pubologis burgare var lite utav en handburgare, storleksmässigt alltså. Den beskrivs så här av Pubologi själva:
Träkolsgrillad grovmalen hamburgare av hängmörad högrev från Svartådalen. Serveras i vår sesamtoppade brioche med Panceta Iberico de Bellota, tryffelmajonnäs, Manchego och picklad silverlök. Side: Panko-lökringar.
Därutöver moffade vi i oss en del andra godsaker. Bland annat en rätt som dominerades av selleri.

Ok, lista över smaker jag har lite svårt för:
Slut på lista. Vad kan man konkludera av detta? Att det är tre ganska dominanta och speciella smaker som inte liknar något annat? Koriander blir mildare om man inte tar med stjälkarna. Rå pepparrot är frän, kanske kan jag tillaga den på något fiffigt sätt? Selleri, ja där är jag ju redan på gång liksom. Dags att konsultera Smaklexikon och hitta pepparrotens bästisar och på så sätt lära mig gilla smaken?

Etiketter: , , ,