Drömhem, lökalibi och fotsvett

Det här inte en heminredningsblogg. Men jag har ju under flera års tid gått och närt något slags vag dröm om ett hus på Gotland. Det är vansinne. (Precis på samma sätt som att jag idag var på vippen att gå på visning av en lägga vid Mosebacke.)


Jag är inte händig. Jag vill inte känna mig bunden vid en speciell plats år efter år, semester efter semester. Jag tycker att det är läskigt med maskar, spindlar och annat som hör landet till. Men drömma kan man ju. Och nu, som av en slump, ramlade jag över bilder på det där huset. Huset jag drömt om. Huset som inte alls verkar ligga på Gotland. Men åh. Jag vill. Jag vill hyra det. En månad eller två. Läsa gamla böcker som luktar fuktig sommarstuga, lösa gulande DN-korsord från 1987, syra fänkål, bada badkar, baka med vildjäst, bli riktigt jävla uttråkad.


Vad är det jag snackar om? Jag vet inte. Men klicka här så kanske ni kan förklara för mig vad det är jag håller på med.


För övrigt vad jag i affären nyss. Mannen framför mig köpte fyra folköl och en lök. Var löken ett alibi för att köpa de där ölen? Eller var det så att han bara skulle ner och kompletteringshandla lite?


Väl hemma möttes jag av en vägg av fotsvett. En stank som jag inte kunde härleda till ett enda par skor i hallen. I köket däremot, där stod fyra burkar surdeg som jag matade innan jag gick och handlade. Nästa gång ska jag inte låta det gå tre veckor mellan matningarna.

Etiketter: , , , ,