Att laga Lotta

Igår lagade vi ett recept ur Lotta Lundgrens kliniskt fulsnygga Om jag var din hemmafru. Faktiskt kärlekslasagnen som hon också reciterade i sitt Sommar i P1. Med ricotta, svamp, serrano, spenat och mandelpesto. Bortsett från att lägenheten luktade lök efteråt (filtret i fläkten behöver bytas ut) och att vi saknade en del fundamentala ingredienser (vitlök och citron) så blev det väldigt gott. Om än inte lika snyggt på bild som i boken eller på bloggen. Men vi hade ju lite bråttom till Palme!


Tidigare i veckan då min svägerska var på besök lagade vi också Lotta. En ihopslagning av två recept, det här och det här, med vissa justeringar. Blomkål, sötpotatis, färsk rödlök, nektariner, mandel, bra chorizo. In i ugnen i typ 20 minuter. Inte mer, oavsett vad Lotta säger.


En annan god grej från veckan som gått är frukostyoghurt med äppelmos från Toms föräldrar. Smakar barndom!

Har i veckan som gått ägnat mig åt ännu ett av mina guilty pleasures, i form av Bonde söker fru. Det är tunghäftan, tafattheten, Lindas frejdiga uppsyn och den genomsyrande desperationen. Hos bönderna, kvinnorna, TV4 som vill få till "bra tv". Det är lyteskomik. Och jag kan inte låta bli att titta. 

Etiketter: , , , ,