Att kläcka ägg

Igår lagade vi gnocchi. Och det blev, som sig bör med hemgjord pasta, inte mat man vill visa upp på bild. Men det smakade utmärkt! Med tomatsås på bayerska tomater och smörstekta haricot verts i tunna slantar.  Och basilika. Och en hård getost. Getosten. Ja, jag återkommer till det hela tiden. Mjuk getost, eller chèvre, även kallad chevré, chêvrè eller chévrè, tuggade jag i mig under åren i Frankrike. Ofta på en rostad brödbit på toppen av en sallad. Men den hårda getosten. Uh ah, mer stuns. Och väldigt god riven eller hyvlad på mat, typ sallad eller pasta


Men alltså, gnocchi. Italienarnas svar på kroppkakor. Tyskarna kallar det knödel och kineserna säger dumpling. Palt låter ungefär lika sexigt det. Gemensamma karaktärsdrag - segt, lite degigt och oundvikligt koma som inträder strax efter intaget och alldeles precis innan det är dags att diska. Rakt igenom ljuvligt. 


I brist på potatispress fick vi riva potatisen. För att få ett hum om proportionerna googlade jag diverse gnocchirecept. Jag landade på Viktväktarnas sajt. Ok, ja men alla vet ju att potatis och mjöl i kombination med stora mängder ost är rena rama bantarmaten! Åh nej!!! Råkade jag precis nämna Viktväktarna i (nästan) samma mening som bantning? Viktväktarna är ju en LIVSSTIL! Hursomhelst. Receptet förklarade för mig att jag skulle kläcka ner ett ägg i den pressade potatisen. Ja, och där misslyckades jag ju direkt.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,