Morgonstund har yoghurttest i mund


Jag förstår att det finns såväl för- som nackdelar med att leva tillsammans med mig. En fördel kan väl vara att jag gillar att servera nybakat bröd på helgmorgnarna. Jag är dessutom ordentlig och renlig. Ok ok, även solen har sina fläckar, och jag inser att det där med städandet och plockandet ibland gå till överdrift och tendera att bli nackdelar. En annan nackdel skulle kunna vara framdukningen av ett digert yoghurttest en tidig vardagsmorgon. Jag tror att det nog bara är jag som går igång på sånt.

Baserat på tidigare spekulationer kring tysk yoghurt, så köpte jag tre sorters yoghurt igår. Olika märken men hyfsat samma fetthalt. Vi fick varsin tallrik för respektive yoghurt. 

Vad kan man komma fram till före kl 8? Det finns ett flertal faktorer att bedöma. Doft, krämighet, syra, mildhet. Och hur funkar yoghurten till müslin? En alltför fast yoghurt riskerar att kännas "torr" i kombination med müsli. Och frukten? Idag var det persika. Och den var mindre söt än nektarin. Viktiga detaljer att ta hänsyn till.


Nåväl. Dagens vinnare blev Rewes bio-yoghurt. Den hade en mycket tydligare syra än de två andra och konsistensen var behagligt krämig även när den stått framme ett tag. De två andra sorterna blev något rinniga i kanten. Varför en till synes väldigt fast yoghurt blir vattnig och rinnig har Lisa Förare Winbladh skrivit mer om. 

Etiketter: ,