Klimatkompenserande schweizisk choklad


Idag begav jag mig till Sverige igen. Dörr till dörr på nio timmar. Kanske nytt rekord. Långsamhetsrekord alltså. Men så valde jag också att promenera hem från stan. Plus att jag för ovanlighetens skull hade incheckat bagage som jag stod och väntade på en stund på Arlanda. Det incheckade bagaget var det mest suspekta jag hämtat från ett bagageband sedan den dag jag kom hem från Frankrike för ett par år sen och hade med mig ett gjutjärnskrucifix från en kyrkogård. Jag återkommer till innehållet i dagens paketet så snart det är uppackat.

Det blev mycket flygresevaluta för pengarna, om man säger så. För på sommaren kan flygbiljetterna helt plötsligt kan ta slut. Eller kosta fem gånger så mycket som vanligt. Så idag var jag en sväng i Zürich på hemvägen. Nej, jag vet, det är inte särskilt hållbart att först sätta sig i ett flygplan i München för att flyga ännu längre bort från Stockholm för att sen byta plan och flyga norrut mot Arlanda. Inte alls hållbart. Det finns väldigt mycket med flygresor som inte är hållbart. Som att det släpas upp en massa tax free-sprit i luften. Både den som är till försäljning och den sprit som passagerarna köpt på flygplatsen. Då känns det ju extra skönt när man av Swiss Air får en bit sustainable chocolate. Verkligen. Jag tuggade i mig chokladbiten och kände att nu, nu jävlar gör jag en god gärning! Och det bästa av allt? Att jag fick en chokladbit till på planet från Zürich till Arlanda! Ka-tjing, vilken insättning på karmakontot!

För att toppa mitt dagsverke till resa köpte jag förmodligen Europas dyraste kaffe i Schweiz. Nog för att den var i dassig pappersmugg istället för porslin, men den var gjord på mjölk, inte vitt, så jag kände ändå att det var ett riktigt fynd. Och jag ska preciiiiis ta den ur handen på killen i kassan då han pajar alltihop genom att strö över minst en matsked O'boy på mjölkskummet som bara rasar ihop.

Ja, men det var väl allt för idag då va? Ja men alltså jag skulle ha kunnat lägga upp ett foto på hur fantastiskt vackert två av mina orkidéer blommar just nu, men det skulle vara på gränsen till för tantigt.

Etiketter: , , , , , ,