Hållbar frukt i fruktkorgen?

På jobbet anländer fruktkorgar två gånger i veckan. Obligatoriska innehållet: bananer, äpplen, päron, vindruvor. Oavsett årstid. Säkert har fruktkorgsföretaget utarbetat den perfekta sammansättningen av frukt som håller sig några dagar. Men hur hållbart är det egentligen? Jo, hållbart som i att frukten ser precis likadan ut på fredagen som på måndagen. Men vill man inte äta färsk frukt? Finns det till exempel inte svenska plommon nu? Sådana som inte skeppats över halva jordklotet?
  

Apropå plommon. Igår kokade jag plommonmarmelad på gula plommon från hemma i Skåne. Plommon och socker. Inget knussel.


1 kg urkärnade plommon i klyftor får koka ihop i tio minuter. Addera 500 g socker och låt koka till marmeladkonsistens. Gör marmeladprovet! Skumma. Häll upp på varma glasburkar. HEPP!

Etiketter: , , , ,