Buggkurs? Humbugkurs!


När jag kom hem från Skåne ikväll var den enda lektyr som bjöds till min enkla kvällsvard Folkuniversitetets kurskatalog. Förbluffande så många trevliga kvällkurser man kan gå. Klä om din gamla fåtölj, Virka makramé eller Konversera på franska känns dinosauriemossigt. Näe, nu är möjligheterna inte begränsade till kroppen eller ens den här världen!


Ingen kan väl ha missat mindfulnesstrenden? Man ska sitta i lotusställing på en brygga i solen och andas. Ta in alla ljud och dofter, men helt utan att värdera dessa intryck. Andas. Stanna upp. Vara i nuet. Yada, yada, yada. I Stockholm har vardagen rullat igång igen. Det är trångt vid övergångsställena vid Slussen, det bildas kö på de smala trottoarerna på Götgatan när alla medelålders män i lycra racear ner för backen, och italienarna i dunjackor är inte längre det dominerande inslaget på Skeppsbron. Med andra ord – inte särskilt mindful stämning i Stockholm för tillfället. Vilken tur då att Folkuniversitetet kan stå till tjänst med diverse trevliga kurser.
Utöver en ganska mainstream mindfulness-kurs så erbjuds föreläsningar om nära-döden-upplevelser och andra parapsykologiska fenomen som slagruta och telepati! En himla tur att datumen inte krockar med föreläsningen om sötsug och afrikanska mediciner.

Men, min personliga favorit – Sy din egen bh. Är detta självhushållningstrenden som ger sig till känna även inom underkläder? Det krävs viss sömnadsvana, men jag undrar om man får tillfälle att smida byglarna själv?

Etiketter: , , , ,