Barcelonabesvikelse med ljusglimtar

Jag har varit i Barcelona på konferens med nya jobbet. Det var ungefär lika delar konfererande, tapas och cava. Precis som det ska vara.

Tapas serveras oftast på bröd. Ganska ordinär baguette. För att vara helt ärlig, jävligt tråkig ordinär baguette som bakats utan vare sig surdeg eller kärlek. Hade man tur var själva pålägget något man kunde äta utan brödet, men krabbröra är inte vad man skulle kunna kalla finger food.
Den vänstra mackan på bilden såg ju fantastisk ut. Men oj, vad skenet bedrog. Något slags äggstanningspaj och en mystisk barbequesås toppad med nötter. Huvva.
Men Barcelona gjorde mig faktiskt lite besviken. Jag har hört så mycket om stan och hur fantastisk den är, men alltså: klorstinkande kranvatten, dåligt kaffe (gjort på klorstinkande kranvatten), hafsig mat, bisarra mimare på La Rambla och en konstant oro för att bli rånad (10 av 80 konferensdeltagare blev bestulna).

Äsch, det fanns ljusglimtar också. Som
fina burkar på marknaden vid katedralen,
segeltur med jättekatamaran (men hälften av mina kolleger drabbades av sjösjuka),
god kanelglass,
och en jättefin matmarknad.
Och friterad mat som faktiskt (!) var god, snygga skinnjackor, konstiga kakor, rolig cykeltur från bergen ner i city, goda croissanter på frukostbuffén, behagligt väder.

Summa summarum, det var tre intensiva dagar och nätter i Barcelona. Det kommer att krävas minst dubbelt så lång tid att återhämta sig. Jag kommer inte att åka tillbaka förrän de är färdiga med den där kyrkan. Tidigast 2026 alltså. ¡Adiós!

Etiketter: , , , , , , , ,