Brödet och smöret serverades på kakelplattor.
Inte omöjligt att de bräckt ner plattorna från väggen. Inredningen var original från slaktarhallstiden. Ytterkläderna hängde man på köttkrokar i taket.
Förrätt 1. Kräftor, blomkålspuré, rödbetor och valnötter. Till detta ett danskt vin från
Lilleø, som har fått namnet Arwen efter
Noma-kökschefens dotter.
Förrätt 2. Pilgrimsmusslor, kantareller och purjolök under ett litet kex.
Huvudrätt. Torsk, morötter, sparrispotatis, bebissmå morötter, sparris.
Fick även provsmaka Fiskebarens fish n' chips. Men jag sparade plats för la grande finale.
Desserten serverades i en kakaofrukt som vilade på kaffebönor. En vit chokladmousse med nåt slags crunch på. Bär och mörk chokladglass gjorde på alpmjölk (danska alper?).
Sen var jag mätt. Gick vidare till snygga baren
Karriere (med lampor designade av
Olafur Eliasson och med en toalett som var som en kinesisk ask!) och
Paté paté. Drack snuskigt god
champagne. Vaskade inte en droppe.