Fisk i köttbyn

Inte bara New York har ett meatpacking district. Nejdå, även Köpenhamn har en köttby . I dubbel bemärkelse. På Istedgade på Vesterbro säljer kvinnorna sitt eget kött. Ett stenkast därifrån ligger Kødbyen och Fiskebaren där jag åt middag i fredags. Fab!
Brödet och smöret serverades på kakelplattor.
Inte omöjligt att de bräckt ner plattorna från väggen. Inredningen var original från slaktarhallstiden. Ytterkläderna hängde man på köttkrokar i taket.
Förrätt 1. Kräftor, blomkålspuré, rödbetor och valnötter. Till detta ett danskt vin från Lilleø, som har fått namnet Arwen efter Noma-kökschefens dotter.
Förrätt 2. Pilgrimsmusslor, kantareller och purjolök under ett litet kex.
Huvudrätt. Torsk, morötter, sparrispotatis, bebissmå morötter, sparris.
Fick även provsmaka Fiskebarens fish n' chips. Men jag sparade plats för la grande finale.
Desserten serverades i en kakaofrukt som vilade på kaffebönor. En vit chokladmousse med nåt slags crunch på. Bär och mörk chokladglass gjorde på alpmjölk (danska alper?).

Sen var jag mätt. Gick vidare till snygga baren Karriere (med lampor designade av Olafur Eliasson och med en toalett som var som en kinesisk ask!) och Paté paté. Drack snuskigt god champagne. Vaskade inte en droppe.

Etiketter: , , , ,