Tick a box

Nej, det här är inte en politisk blogg, men jag skummar igenom helgens tidningar och blicken faller på Mustafa Cans artikelserie Sverigebilder i SvD. I dagens avsnitt har han miljöpartispanat på Söder. Ack, ifall jag inte visste bättre skulle jag nästan tro att det vore obligatoriskt för mig att rösta på Mp om fem veckor.
Här tillhör det god hyfs att ha autogiro hos Rädda Barnen, inhandla haricot vertsen på Bondens marknad, föredra åskdrakens land Bhutan framför förortsfolkets Thailand till nyår och protestera mot krig – även sådana vi inte känner till. Här köper vi Marc Jacobs canvas-väska för att disciplinera vårt masskonsumtionsbegär. Här är det kundaliniyoga till frukost och bebissamba till lunch med en brasilianska i rätt utstyrsel på Mosebackes uteservering. Och loppis vid Bergsundsstrand, titt in i butiker med egenritade skyltar och Chuaochoklad till Kushmintéet på kvarterets elfte kafé. Mmm…”Söderandan".
Vad med ungkarlshotellen och allt trash vid Medborgarplatsen, Bofillsbåge, Slussens tunnelbanestation och Södra stationsområdet? Ack, om de arma krakarna också kunde skeda buljongkokta ekologiska puylinser i 20-talstreor med mjölkvitt furugolv och 3,20 i takhöjd. Förresten, borde inte blandmissbrukarna hellre hänga på Östermalm för att visa de blåblodiga svinen hur jävligt folk kan ha det? Under promenaden från Katarina Bangata, över Medborgarplatsen till kvarteren mellan Götgatspuckeln och Mariatorget slår det mig att Miljöpartiets framgångar i storstäderna inte har så mycket med Wetterstrandeffekten att göra. Det är tidsandan. Och tidsandan anger inte bara den ängslige Söderbons politiska kompass.
Check, check, check, check. FE, Mustafa GS.

Etiketter: ,