It's a tough job but someone's gotta do it

Jag är på pressresa i Danmark. Temat är wellness och jag ska spaa, äta och sova mig igenom trakten kring Vejle i Jylland. Puh!
Ätit lunch på Hopballe Mölle. Det serverades kyckling i alla dess former. Samtliga former var mycket goda. Dessutom hade dom fantastisk utsikt OCH bra surdegsbröd.
Har besökt Jelling och fått förklarat för mig hur Danmark blev Danmark, av en mycket entusiastisk och engagerad museiintendent som så klart bjöd på öl. Danmark!

Just nu är jag på Munkebjerg Hotel och ligger i sängen och kikar över datorn på utsikten över Vejle fjord och försöker smälta middagsmaten, champagnen och de andra vinerna.

Konstigast (och minst PK) var den kalla soppan gjord på foie gras serverad med bär och rödbetor. Och rödvin till det! Varför inte sauternes?
Rensade gommen med en akvavitgranité serverad i en fin syltburk!
Godast var huvudrätten - långsamt ugnsbakad oxfilé, rökt morotspuré, oxsvans-nånting-jag-minns-inte-vad-det-hette-på-danska, schalottenlök vänd i vitlöksaska.
På bordet ställdes även en burk med doft. Den innehöll rosmarin och vitlök som stått i ugnen ett tag. Fint! Fick också prova tångbröd. Det var sådär.
Desserten bestod av en vit chokladmousse, en mjölkchokladglass med salta popcorn och skum som inte smakade så mycket annat än luft, mandaringelé med mynta, mandaringlass och en karamelliserad müsli som gjorde ljud både på tallriken och på tungan.
Nu ska jag sova. För imorgon bitti ska jag hinna spaa lite till före frukost och avfärd till nästa ställe. Stress stress.
För övrigt stora förväntningar på frukosten eftersom hotellet har ett eget bageri. Snokade lite i eftermiddags, men det var ingen där. Bara den löjliga skylten "Vi bager kager om dagen, og boller om natten".

Etiketter: , , , , ,