Mer armar

Jag har lämnat Söder två gånger denna helg. Igår för att bege mig till Gamla Stan och kolla Stina Wirsén-utställning med hopp om att hon tecknat några vintageskor, men Galleri Demo var stängt. Drack istället kaffe i bland alla turisterna. Fick en dos kultur i alla fall. Sista chansen att se vinnarna av Årets bild Galleri Kontrast. Många av bilderna fick man ont i magen av och en klump i halsen.

Idag gick färden till Skogskyrkogården. Varför har man aldrig varit där innan? Vackårrt, som man säger på skånska. Mycket vackårrt till och med. Inte undra på att det finns på världsarvslistan, eller varrdsarrvslistann, som man säger på skånska. Sju brunnars stig, Meditationslunden och fika på cafét. Varmt och skönt var det att sitta och sola mot en mur, med utsikt mot Gunnar Asplunds granitkors.
Och bara man är lite uppmärksam så finns det armar precis överallt. Som sträcker sig mot skyn eller som skydd för ansiktet.
På tillbakavägen var det signalfel på tbanan, mellan Gullmars och Fridhemsplan. Kaos rådde. Men jag hann i tid till skivstång/konditions-träning i Skrapan. Jag valde att idag fokusera på armar. Lastade på så många vikter på skivstången att jag inte orkade alla repetitioner. Imorgon kommer jag att ha orangutanglånga armar. Eller i alla fall mycket ömma triceps.

Etiketter: , , , , , ,