Cajsa Warg förresten. Hur såg hennes recept ut? Jag valde ett på måfå ur "Hjelpreda i hushållningen för unga fruentimmer". Hård pastej. Vad är det? Finns det lös pastej? Och vad är det hon skriver egentligen? Handlar det över huvud taget om mat?!
Tvätta saltet utur ett stycke smör, ungefär så stort som ett gåsägg; lägg det uti ett djupt stenfat, och slå därpå så mycket uppkokat hett vatten som tyckes vara tillräckeligt till en pastej; rör strax däruti siktmalit rågmjöl eller grovt vetemjöl, att han bliver som en deg, och arbeta honom sedan på bordet med mjöl, ju hårdare han kan bliva ju bättre är det. Denna deg brukas ock till vilda pastejer, ty bör han vara väl hård, eljest spricker degen när han kommer i ugnen, och pastejen förlorar då all sin sås.
Etiketter: Assistent, Cajsa Warg, Lena, Lergropen, levain, nedräkningskalendern, pastej, rågsurdeg, språknörderi, surdeg, surdegsbröd, träning