Typiska presenter från en syltis till en bagare

Igår fyllde min vän Bagarn år. Han fick idel hemlagat i present.
Müsli, marmelader och rågsurdegsbröd med valnötter och mandel.
Hittade äntligen stora kokosflingor hos Goodstore på Skånegatan.

Provade också att koka marmelad med syltsocker 1+3. Det kändes som fusk eftersom det innehåller pektin. Jag vet att det är ett naturligt ämne, men ändå, det var lite för enkelt. Dessutom innehåller sockret ett konserveringsmedel, som påstås finnas naturligt i rönnbär. Det gick väldigt snabbt och lätt, på bara ett par minuter var ju marmeladen klar. Recept: Ett kilo bär och ett paket syltsocker. Och valfri smaksättning. Det blev två sorters hallonmarmelad, en med kokos och en med passionsfrukt. Och en omgång, numera traditionell, aprikosmarmelad med mandel och vanilj.

Etiketter: , , , , , ,