Jag. Är. Mätt.

Efter en fyrarätters med vinpaket på Donners Brunn känner jag mig fullständigt konvex. Alex bad om fler matbilder. Matporr comin' up. Bilder säger mer än tusen ord. Hick. Knäckebrödet var helt ok. Det vita brödet innehöll förmodligen ingen surdeg (glömde fråga). Färskosten var smaksatt med gräslök (inte ramslök som på G:a Masters och Friheten). Halstrade pilgrimsmusslor med tryfferad blomkålspuré (ja, jag hann visst peta i purén med gaffeln innan jag tog bilden) och hummervinaigrette. Vin från Gardo Morris, Nya Zeeland.
Gotländsk lammytterfilé med kanel- och vitlökssky, rotfruktspuré, broccolitimbal och potatiskaka. Vin från Argentina.
Tre ostar (den vänstra var lite för kall, men gruyeren och roqueforten var perfekta ihop med rosmarinhonungen) och ett frukt- och nötbröd. Yay surdeg, tänkte jag. Icke då. Kocken kom ut och berättade att det var ett sånt där enkelt bröd man rörde ihop med bikarbonat. Va?! Som att svära i kyrkan. Serverades ett sött vin, ungefär som sauterne, men rosa och hallonsaftaktigt. La grande finale. Karamelliserat mandelskum med citrussallad och vaniljglass. Skummet liksom kolsyreknastrade i munnen. Som den citrusallergiker jag tycks vara, valde jag istället salmbärspaj med vaniljsås.

Etiketter: , , , , , ,