Istället för Jordanien

Syltisen skulle i detta nu ha befunnit sig i Jordanien. Hade matat surdegarna, vattnat blommorna och var SÅ redo att inviga nya randiga bikinin i Röda havet, köpa guld och diamanter, ligga platt i en solstol vid poolen, besöka Petra, dricka jordanskt blaskigt rödvin, äta meze och lösa korsord på balkongen. Ett moln av aska misstyckte. Så istället blir det ett par dagar på Gotland. Himla fint så här års ju. Det blåser iskalla vindar, men när solen visar sig är det acceptabelt. Visby är som Visby är under lågsäsong, d.v.s. avfolkat och stängt. Några av restaurangerna tycks tackålov bedriva välgörenhet, och håller öppet även under lågsäsong. Härligt! Här ska det tröstätas! Trist att det inte blev Jordanien, men lammrostbiffen på G:a Masters var dock långtifrån trist. Murklor från Fårö och nyplockad ramslök piggade upp i jordaniendeppet.
Jag frågade vilket mjöl de hade i brödet. Råg, graham och vetekross, fick jag till svar. Det var ganska mörkt ändå, tyckte jag. Jag lirkade lite grann och då erkände Ernst-kopian att det var mörk sirap. Ha! Jag misstänker att det var mer vete än råg i det där brödet, och att de ville få det att se nyttigt ut genom att färga det mörkt. Men gott var det. Som ett lite mörkare levain, fast med lite råg.

Bra att jag tog med mig springskorna. Kommer att behöva aptit för att orka äta mig igenom resten av Kulinariska Gotland.

Etiketter: , , , , , ,