Jag fyller inte år än på ett tag, men jag har fått föllsedaspresent ändå!
Jag har länge hävdat att smör är en väldigt bra krydda, men när jag bodde i Danmark sabbade jag en brödrost just på grund av smörmissbruket. I Danmark har man nämligen platta brödrostar. Det är himla fiffigt eftersom det är lätt att tina frusna rundstykker på dem. Men själva finessen var ju att jag kunde bre håndværkeren medan den låg på rosten, och att jag därmed försäkrade mig om varm macka med gosigt smör på. Hrm. Detta resulterade i att en hel del smör rann ner i rosten. Till slut gav rosten upp; den blev liksom mättad med smör.
Nu tänkte jag alltså ge mig på det här med rostat bröd igen, men för säkerhets skull med en traditionell rost (brandvarnaren i köket är så känslig för os och rök att batteriet nu ligger på kylskåpet). Jag hälsar rosten välkommen in i köksmaskinparken! Och så uppskattar jag att den tänker på mig...Etiketter: Assistent, brödrost, Danmark, Electrolux, Lurpak, smör och salt, språknörderi, surdegsbröd, surdegsmacka