Public unservice

Jag är bjuden på 30-årskalas ikväll. Middag på nya B.A.R. Jättetrevligt, ifall det inte vore för att jag blivit väldigt förkyld. Så nu är jag utlämnad till hemmakväll med TV:n som sällskap. Johan Cronemans senaste TV-krönika handlade om sådana stackare som mig.

Jag förstår att många är otroligt irriterade över att man i stort sett rensar de vanliga tablåerna för sportens skull, kanske kan SVT uppvisa en del fina tittarsiffror. Men det är ju ungefär som med Melodi­festivalen, som SVT anser vara hela landets angelägenhet och stora intresse: Det är 2 miljoner som tittar, fantastiskt – men 5 miljoner som sannerligen struntar i vilket. På ett ungefär. Vad är deras alternativ? En skiktsmal bulgarisk dokumentärfilm i grannkanalen? Det svänger inte precis om alternativen.

Jag tycks inte tillhöra verklighetens folk eftersom jag är en av de fem miljoner översittare som fullkomligt skiter i sport och Melodifestivalen. SVT och TV4 erbjuder denna afton: OS, Melodifestivalen, mer OS, Postkodmiljonären, ytterligare lite mer OS, Crocodile Dundee II och OS.

Hyra film?

Etiketter: , , , ,